Az egészséges gyermekcipő

Amit a BOKOR cipőkről tudni kell

A feltaláló

Bokor István egy régi orvosi problémát oldott meg a hosszas szakmai pályafutása során felhalmozott tapasztalataival, kreativitásával. Korábban az ortopéd cipő és az általános lábbelik között nem volt olyan átmeneti, illetve a két cipő típus előnyeit ötvöz olyan tartású lábbeli, amely az egész napos viselet közben segítette volna a láb statikai egyensúlyát, a csontozat helyes tartását, valamint az izomzat fejlődését.

A minőségi nyersanyagokból igényesen, kézzel készített SUPI+ BOKOR cipő családnál a betét nélküli támasztás a hosszan előrevezetett erős, magas kéreggel történik, a bedőlést az ék alakú alátámasztás akadályozza meg.

A Bokor István által kifejlesztett “A lábcsontozat egészséges fejlődését biztosító gyermekcipő” 2oo6. szeptember 11.-én a nemzetközi Géniusz kiállításon Budapesten Géniusz díj-at, ezüst érmet, a zágrábi kiállításon oklevelet és ezüst érmet, Novi Sadon pedig arany érmet kapott.

Miért egészséges?

 

A helyes bokatartás

A helyes bokatartás

A szupinált cipők  a  gyermeklábak egészséges fejlődését segítő lábbelik.

A betét nélküli támasztás hosszan előrevezetett erős, magas kéreggel történik a bedőlés megakadályozását az ék alakú alátámasztás biztosítja.

Viselése a gyermek lábraállásától a serdülőkorig ajánlott.

A könnyitett szerkezetű gumitalp,a szerszámba öntött jó kopásállóságú, mindig azonos /5-7 fokos/ döntésű sarok,a szélesen kialakitott talp a stabil ,biztos járást teszi lehetővé. A kapta, a lábbelik kialakitása nagy tapasztalatokkal rendelkező ortopéd szakorvosok véleményezésével, a lábbelik tesztelésével történt.

A természetes anyagú /bőr felsőrész,bőr bélés, bőr talpbélés/ lábbelik az egészséges viseletet, a lábak jó szellőzését, a stabil biztos járást, a statikai problémák megoldását, a deformitások megelőzését /pl. lúdtalp/ szolgálják. A SUPI+® név regisztrált védelem alatt, a kéreg és sarok kialakitása ipari mintaoltalom alatt áll, csak a SUPI+® BOKOR lábbelik készitésénél használhatók fel.

… és az ön  gyermeke  hogy áll a lábán?

A Lazzari 75″ KFT által gyártott SUPI+® gyermekcipő-család/szandál, szandálcipő, őszi-tavaszi cipő, téli lábbeli/ az egészséges csontozat fejlődését, annak egészséges kialakulását segíti – bébi, gyermek, fiú, lányka l8-38-as mérettartományban. Az orvosok régi nagy problémája volt, hogy az ortopéd cipő és az általános lábbelik között nincs olyan tartású cipő, amely az egész napos viselet közben a láb statikai egyensúlyát, a csontozat helyes tartását, valamint az izomzat fejlődését segíti.

A SUPI+® BOKOR gyermeklábbelik általános viseletre szánt, a jó tartást, az izomzat erősítését szolgálják.

A „3T”

boka_rajz_rossz

Helytelen, bedőlt bokatartás

A 3T – tart, támaszt, tornáztat tulajdonság ezeknél a cipőknél megvan.

– Tart: Az általam kialakított speciális lábszerű kapta a jól szerkesztett cipő alapja. A szintén általam kialakitott speciális hosszú ,erős kéreg /a kéreg magas kialakítása, felső pontja az achiles tapadás-pontjáig ér/ biztosítja a stabil tartást.

– Támaszt: A Thomas sarok /belső oldalon hosszabb / belső oldalon magasabb /supináló/ ék alakúan kialakitott mechanikusan támasztja alá a sarokrészt.

– Tornáztat: A cipő orrfelhajlása nagyobb, /legördülés könnyed / a hosszboltozat izomzatának a cipőben történő tornáztatását végzi. A betét nélküli lábbelik az izomzat feltámasztása nélküli könnyed járást teszik lehetővé. A bokacsontnál levő szivacspárnák megakadályozzák, hogy az erős, magas kéreg a bokacsontokat irritálják, a jó komfortérzést fokozzák.

A cipők belső oldala egyenes, nem terelik a lábfejet semmilyen irányba, hagyják a lábfejet kiterülni, amit a szélesen kialakított orrforma lehetővé tesz.

Az orrmagasság nagy, tehát a lábujjak és a lábfej szabad mozgását segítik. A könnyített szerkezetű gumitalp, a szerszámba öntött magas kopás állóságú, mindig azonos (5-7 fokos) döntésű sarok, a szélesen kialakított talp stabil, biztos járást tesz lehetővé, a statikai problémák megoldását, a deformitások (pl. lúdtalp) kialakulásának megelőzését.

Az erősebben bedőlő boka esetén már nem elegek ezek a lábbelik.  Ebben az esetben külön kell elkészíteni még erősebb, még magasabb kéreggel a cipőt .  Ezek a speciális kérgek szintén ipari mintaoltalom alatt állnak.

A cipők elszámolhatóak az egészségpéntáraknál,

Bővebb információ az MTV1 adásában látható, valamint az Egészségmegörző cipők kicsiknek és nagyoknak az IPOSZ Iparos Újság, 2007. 3. számában megjelent cikkben olvasható.
Tovább a cikkhez >>>


Egészségmegőrző cipők kicsiknek és nagyoknak

Az MTV1, Baba Tévé adásában megismerhető Bokor István által kifejlesztett “A lábcsontozat egészséges fejlődését biztosító gyermekcipő” , amely 2oo6. szeptember 11.-én a nemzetközi Géniusz kiállításon Budapesten Géniusz díj-at, ezüst érmet, a zágrábi kiállításon oklevelet és ezüst érmet, Novi Sadon pedig arany érmet kapott.

2008. január 11. 15:03
MTV 1, Babatévé, 2008. január 11.